Aan tafel werd wel gewonnen

En ook al hadden we ons van de term ‘lentecompetitie’ iets meer voorgesteld dan het weer ons dit jaar bracht. We hadden ons, tot vandaag, ook wel meer illusies voorgesteld, maar daar later meer over. We moesten uit, en dat betekende dat we ergens moesten komen. Dat we dat bij ELTV tegelijk deden met een fikse tsunami aan regen, bevestigde onze illusie des te harder. En ook al lag het hele land in een financiële malaise, de crisis uitte zich ook in de banenmarkt van ELTV. Er waren er ruim voldoende van, alleen geen enkele geschikt of beschikbaar. Er zat niks anders op dan, koffie, biertje, wachten, wachten en opdrogen. Enige tijd later werd ons alsnog een baan gedetacheerd en kon de dag beginnen.

Ruud op het Smashcourt

Ruud beet, zoals normaliter, de kop eraf en begon zijn partij. Ruud deed wat hij deed, sloeg wat hij sloeg en liep wat hij liep. Dat de tegenstander dat in de eerste set nét iets beter deed uitte zich in een 6-1 verlies. De tweede set werd bevochten en verslagen in een 4-6 winst voor Ruud. Opgeheven en gemotiveerd moest de derde set beslissen. Helaas vond zijn tegenstander dat ook. Met een 6-2 op het scorebord, had Ruud gezien en moest voor vandaag herkennen een meerdere te zijn tegen gekomen.

Bas als 2de partij

Ondertussen was Bas zijn opmars aan het maken en begon met zijn eerste punten. Het gravel was voor Bas alles behalve een ideale speelgrond voor zijn spel. Hij moest al snel herkennen dat het spel voor en van de tegenstander was. Veel meer dan een enkele game kon Bas dan ook niet scoren. Ook de tweede set leek voor bas té kort om zich te adopteren aan de ondergrond. Bas gaf aan wel zes sets te behoeven. Zijn tegenstander liet zien maar 6 games nodig te hebben en won de wedstrijd met maar 2 tegengames.

De druk ligt bij Roy en Gijs

Roy en Gijs voelde de druk en wisten dat hun taak uit winnen bestond. Roy begon met valse start op een slechte baan. Met betere baan kende Roy een betere start en begon te tennissen met alles wat hij had. Na een achterstand van 4-2 ging Roy aan de bak. De tegenstander bleek met alles behalve verlies genoegen te nemen. Vechtend zoals Roy was moest hij verloren een 7-5 op het scorebord tikken. In de tweede set begon de tegenstander écht te spelen en veegde met uitstekend en prachtig spel Roy en dus ook de set van de baan.

Roy aan het werk

Gijs de overwinnaar

Gijs begon zijn eerste singel en laatste kans voor het team. Ook Gijs besefte zijn taak en verzuimde weinig in de eerste set die met maar 1 game verlies naar Gijs ging. Gijs wist te pakken wat hij kon en speelde stabiel, snel en goed. Met speels gemak tikte Gijs de eerste winst van vandaag met een 3-6 op het scorebord.

Gijs in SLOWMO


Met een achterstand van 3-1 zagen de dubbels er dreigend uit. Het weer gelukkig wat minder waardoor we snel de baan op konden. Bas en Ruud trokken het voortouw en startte als eerste. Wat Bas en Ruud ook deden, het zou hoe dan ook geschieden. Zes games waren dan misschien genoeg voor één set, verdeeld over twee en kijkend tegen een twaalf tegen, moesten zij beseffen dat het vandaag niet voldoende was.

Roy en Gijs vonden het gravel wel fijn en hadden zin revange te nemen. In de eerste set leek dat voor kort te lukken maar moesten toch een 7-5 afgeven. Verslagen, moe van het wachten en zin in een pilsje konden Roy en Gijs weinig meer vinden van hun befaamde slagen en geniale spel. Meer dan 4 games zaten er dan ook niet in. Gijs won zijn enkel knap verloor zijn dubbel lelijk. Roy verloor dubbel….

Het was een vreselijke dag in een prachtig park. We waren dolblij met gravel intens ongelukkig met de uitslag. Hadden een heerlijke speeldag met bittere nasmaak welke goed gemaakt werd met spaghetti en pils. We hadden onze meerdere dan op de baan mogen herkennen, aan tafel werd het 6-0 voor De Heren, daar werd dan wel weer gewonnen. Misschien niet van ons tennis, van de rest hadden wij met volle teugen genoten. ELTV, bedankt!

Een fantastisch punt van de tegenstander:


Leave a Reply