Verkeerd Gemarineerd

Verkeerd Gemarineerd

En daar was weinig van gelogen. Hoewel de overwinning van vorige week nog vers in het geheugen lag, lag de avond voor deze tweede speeldag ons verser in het brein. Datzelfde brein dat gemarineerd in naam- en talloze biertjes vandaag moest presteren. Teamspeler Gijs vierde op vrijdag zijn verjaardag. En ook al was deze als geslaagd bestempeld, een beetje als gezakte strijders stonden we voor de ogen van de tegenstanders. Veldhoven was het, veldslag voelde het.

Aan de andere kant van de tafel zaten 4 frisfruitige mannen. Mannen die een veldslag wel zagen zitten. Dat hadden wij weer. Het tegenteam dat degradeerde uit een hogere klasse straalde zelfvertrouwen, en in allen dezelfde pakken inclusief voorbereidde speelschema’s, er erg professioneel uit. Wij daarentegen hadden vandaag iets minder zelfvertrouwen, klasse, pakken en schema’s. Hoe dan ook, wij wisten als geen ander te maken van de dag wat er in zat. En er zou nog heel wat inzitten bleek later.

1ste single voor de sterspeler Joost

Joost en Bas waren de eerste ingrediënten van vandaag. Joost gemarineerd zou het opnemen tegen de kakelverse tegenstander. Op een bedje van Smashcourt liet Joost een knappe zege in de eerste set zien, waarna hij de met veel braadkabaal en volume de tweede af moest geven. Joost wist weer te bereiden wat het recept zei en sneed de tegenstander in de derde set tot moes in een 6-2.

2de single, Bas aan zet

Bas werd in de eerste set zelf in de pan gehakt door een goed spelende tegenstander die zowel smashcourt als Bas onder de knie had. En zo het ook voor goed eten telde had ook Bas tijd nodig en tikte met maar 3 tegengames de tweede set in de pan, om vervolgens de derde set als nog met zelfde cijfers, maar dan in zijn nadeel, af te moeten geven. De strijd was hard de bereiding complex en het eerste bittere tegenpuntje een feit.

3de single, een brakke Ruud

Het was de beurt aan Ruud. Ruud voelde zich slecht, bedorven over datum en verkeerd gemarineerd. Daar wist het toilet alles van. Maar goed, zoals Ruud is, strevend naar winst met alle ingrediënten die hij tot zijn beschikking had trok hij ten strijde. En zijn moeite effort en inzet bracht brood op de plank. In straight sets en overtuigend zette onze brakke Billy toch een knappe zege neer. Met maar 5 punten verlies voelde dat erg goed voor Ruud en teamgeest.

4de single, Roy mag aan de bak

Het vierde gaspit was voorverwarmd en klaar voor Roy. Roy voelde zich na 3 vette versnaperingen nog steeds zoals zijn kroket. Gaar maar voldaan. Misschien niet hét recept iets moois te presteren maar zijn best ging hij doen. Na wat fikse slagen met deegroller keek Roy plots tegen een achterstand van 2-5 aan. Het was dan ook tijd om daar wat aan te doen. Na wat smijt-, gooi- en vliegwerk kwam er toch kunst uit. Roy besloot de volgende elf games voor zichzelf te houden en daarmee de dagstand op 1-3 te zetten.

De dubbels

Met anderhalve baan tot beschikking en een heel team als tegenstand waren wij het halve team die de dubbels nog moesten bereiden. Joost en Bas hakten met maar 8 games tegen een overtuigende zege in de dubbel in de pan waarna Ruud en Roy het laatste ingrediënt van de dag mochten toevoegen. Het geheel werd zoeter en begon naar meer te smaken. In de tweede set van Ruud en Roy ging het bijna mis maar wisten met hun garde, in de derde set, nog net de juiste hoeveelheid lucht te spatelen. Daarmee brachten Ruud en Roy de dag tot een 1-5 winst op een fit team dat graag wilde, maar onze kookkunsten niet konden evenaren.

Je mocht als team dan wel totaal verkeerd gemarineerd op de plank verschijnen, met de juiste technieken en intenties kon elk recept een culinair hoogstandje opleveren.

De uitslag een 5-1 voor De Heren van Tegenbosch

Het volledige recept is hieronder na te lezen:

Joost:  6-7/7-5/2-6
Bas: 6-3/3-6/6-3
Ruud: 3-6/2-6
Roy: 5-7/0-6
Joost/Bas: 4-6/4-6
Ruud/Roy: 3-6/6-1/2-6


Leave a Reply