Open

Open, (Pieter Brueghel 2)

En dat zou op vele fronten van toepassing zijn. Gestaag bovenaan de top in de competitie was het dan ook zonnig blikken naar de wedstrijden die vandaag gespeeld zouden worden. En hoewel de verwachtingen van het weer daar een andere mening over op nahield, wij waren ‘ready, willing and damn able’.  René besloot ons te trakteren op échte koeken in plaats van crematiecake, en op zo’n bodem was het altijd wel prettig starten.

De dag lag open, de hemel dreigend dicht, en wij waren vastbesloten er wat moois van te maken.

De single partijen

Aan de pracht begon Ruud dan ook aan de eerste wedstrijd van de derde speeldag. En zijn wedstrijd leek in de eerste set een open boek waarin veel kon gebeuren. Want 6-4 was op papier altijd nog een goede maar spannende set. Nou speelde Ruud nooit op papier en de illusie die zijn tegenstander had werd in de tweede set de kop ingedrukt. Voor de derde keer deze lente serveerde Ruud met een smakelijke ace de wedstrijd in eigen zak. Ruud somde de tegenstander wederom een 6-0 op papier te zetten.

Ook Roy was reeds begonnen, onder de laatste zonnestralen en zijn eerste partij. Roy keek al snel tegen een 5-2 achterstand aan en besloot toch maar eens wat te doen. De druk leek helend en Roy dwong met moeite een 7-5 op het scorebord. Eenmaal warm was Roy niet te stoppen en beheerst maakte hij de tweede set tot een 6-1.

Bas, die de zijn eerste partij vandaag als tweede van de speeldag en als derde op de baan speelde (makkelijker werd het niet) kon van start. Nou was een goed begin altijd al het halve werk. Bas besloot vandaag om een goed begin van 6-2 niet op te volgen met half werk en tenniste er vervolgens een 6-1 bovenop. Tevens zorgde Bas ervoor dat de dag in ieder geval niet met verlies afgesloten kon worden. Het was 3-0 en tegen de weersverwachtingen in zag het er erg zonnig uit voor De Heren.

Gijs mocht aantreden om zijn eerste partij van vandaag te showen. Gijs had pech met de tegenstander. En  wist maar 2 games te pakken in de eerste set. En Gijs vocht dan wel voor wat hij waard was, meer dan een verdubbeling van games wist Gijs helaas niet te halen. Hoe dan ook, met 3-1 de rust ingaan mocht voor ons de pret niet bederven.

De dubbels

De dubbelteams bestonden uit Ruud/Gijs en Bas/René. Roy zou trok zich terug. Overheersend en met uitstekend spel waren Ruud en Gijs in de eerste set simpelweg té sterk en gunde de tegenstanders 3 spelletjes. Ietwat achterover leunend besloten zij in de tweede set de tegenstander nog enige hoop te bieden en lieten het tot een 2-6 komen. Er moest een beslissende set aan te pas komen. En zoals wij Ruud kennen en Gijs wisten in een dubbel, was het ook geen vraag wie er zoud gaan beslissen in de derde set. Een keurige herhaling van de eerste stond op het bord. De dag was sowieso gewonnen.

Ook Bas en René wisten dat. Met speels gemak en weinig fouten wisten Bas en René maar 3 games weg te geven in de standen 6-2/6-1. Ook besloten zij de open dag te sluiten met een 5-1 voor De Heren.

En de BBQ ging weer aan

De BBQ kon tevoorschijn worden getoverd. En op miraculeuze wijze lieten wij deze samen met talloze biertjes verdwijnen. De Heren sloten de club af met een nog openstaande rekening. Maar goed, voor volgende week stond alles nog open.

Besloten werd:

Ruud: 6-4/6-0
Bas: 6-2/6-1
Roy: 7-5/6-2
Gijs: 2-6/2-6
Ruud/Gijs: 6-3/2-6/6-3
Bas/René: 6-2/6-1


Leave a Reply