De Heren van ELTV

Sinds 2007 spelen we als tennisteam samen competitie. Begonnen in de eerste klasse op zaterdag. Maar al snel gedegradeerd naar de 2de klasse waar we nu al 3 jaar in spelen. Vanaf vorig jaar zijn we weer bezig om die eerste klasse te halen. Maar helaas lieten de resultaten het vaak afweten. Naast tennis zijn we ook vaak samen te vinden op allerlei feestjes, avonden enzo. 1 ding is altijd zeker, als wij langskomen is het gezellig. En als teams bij ons op bezoek komen worden ze met open armen ontvangen.


Bas Maas

Wie dacht dat tennis geen duursport was en ook beoefend kon worden met een middelmatige conditie, kon het nakijken krijgen wanneer deze zich met Bas wilde spiegelen. Topfit zijn was een begrip, maar Bas had deze tot nog hogere hoogte weten te brengen door zijn karakteristieke vorm van uithoudingsvermogen. Geen rally was hem lang, Bas speelde ze moeiteloos uit met puntwinst op zak. Met enorm veel souplesse en ledenmaten als elastiek bewoog Bas zich van hoek naar hoek. Pijlsnel en accuraat vloog Bas over de baan en haalde alle ballen.

Naast leiderschap en beslissend in elke discussie overtrad Bas nimmer de regels van het tennis. Technisch übervaardig serveerde Bas elke bal als een kanon in het servicevak (waar hij vaak zelf al in belandde) Als een kat bleef hij aan het net staan om een return met prachtig ogende volleys neer te leggen, waar hij ook maar wilde. De blikken van Bas op de baan deden alle tegenstanders sidderen van angst, bewondering maar vooral bezwijken aan de snelheid van dit fenomeen binnen de lijnen.


 Gijs Dingemans

Échte profspelers wisten dat uithoudingsvermogen en pieken op de juiste momenten lastig was. Gijs leek deze cruciale capaciteiten te hebben ontwikkeld én verbetert. Niemand anders binnen de sport wist concentratie tot zulke hoge mate te laten zien in zowel wedstrijden als trainingen. Al jaren profileerde Gijs zich als alfa man als het ging om constant in prestatie en resultaat. Een tactiek verzinnen was nog geen succesvolle afloop, wisten kenners ook. Voordat zij Gijs in actie zagen in ieder geval.

De kunst van het winnen was het, jezelf onthouden van alles wat je spel kon beïnvloeden. Dagen vooraf krachtmetingen met genadeloze tegenstanders was Gijs diegene die zichzelf in alle beheersing kon terugtrekken om op deze manier zijn volle concentratie het werk te laten doen op de baan. Altijd ruim voor het officiële meldingstijdstip en volledig afgezonderd en in volste concentratie had Gijs enkel 1 doel; winnen met zijn uitgedachte tactiek en dodelijke forehands. Niks en niemand zou ooit enige invloed hebben op het spel van Gijs.


Joost Heijnen

Zoals, in het grote dierenrijk, op elk halfrond heersers en volgers waakzaam hun positie bewaakten op bedreigingen, bood Joost al jaar en dag zijn status eer aan. Aan de top van zijn kunnen dwong hij elke keer wederom zijn tegenstander tot het eisen van hun tol.

Met zijn mis(ver)leidende loopje dat menigeen deed denken te maken te hebben met een derderangs pinguïn met chronische sneeuwballen, wist Joost deze illusie om te buigen en zijn ware strijdersaard van een leeuw naar boven te brengen. Met behulp van tennisballen in plaats van…

Bovenaan de hiërarchie van ranking was Joost ook top-presterend als het ging om versnaperingen van minimaal 0,5 promille. Zonder schaamte en wrang lieten medestanders hem dan ook de titel ‘Prins-Jozef-Pilz’ naar hartenlust na. Het behalen van zijn ranking in de 4, was dan ook reden temeer meer te schitteren in afwezigheid. Joost Proost was sinds dien feit!


Ruud Heijnen

Fluwelen technieken gepaard met oogstrelende bewegingen van gewrichten maakte van sport pure poëzie. Zover wisten velen. Geplaatste en doordachte tactieken in sport en spel waren de reden waarom Ruud de kunst van het tennis beoefende. Het gehalte aan rust en reinheid in doen en vooral laten binnen de lijnen van een court zou zonder Ruud geen betekenis meer houden. Tot grote hoogte van niveau laat Ruud beheersing en controle in een show van elegantie zien.

Naast het feitelijke gegeven dat zweetbandjes, handdoekjes en andere resorberende middelen voor Ruud enkel uiterlijk machtsvertoon waren, viel Ruud op door zijn engelengeduld bij periodes (zeldzame) waarin het even wat minder ging met de beheersing.


Roy Bahlmann

Met een honger naar het altijd willen winnen zal Roy in zijn wedstrijden nooit opgeven. Volledig respect voor zijn materiaal en de tegenstander staat Roy als een echt winnaar op de baan. Het dragen van een verlies doet hij dan ook met net zoveel charme als een winst op de tegenstanden. Met de precisie van een amerikaans bombardement slaat Roy ballen op en naast de lijnen.

Backhand, Forehand allemaal, waarbij de volleys en de smash zijn specialiteit is. Geruisloos als een rivierkreeft verobert hij vriend en vrijand. Wat Roy mist in zijn culinaire strijd maakt hij dan ook goed op en naast de tennisbaan. In alle jaren heeft Roy zich ontplooit tot het de kers op slagroom voor ons tennisteam.